Saimaan Taideluola Retretti | AV-suunnittelu ja tekniikan toteutus


Yhteistyössä Ostosikkuna Oy:n kanssa toteutimme 2020 ja 2021 kesänäyttelyiden esitystekniikan kokonaisuuden suunnittelusta tekniikan toimitukseen ja asennuksen kautta käyttöön ottoon asti.

 Luolasto sijaitsee Punkaharjulla, kansallismaisemien äärellä. Luolasto on rakennettu vuosina 1984–1986. Siinä toimi 2012 vuoteen saakka maailmanlaajuisesti tunnettu taidekeskus, jossa järjestettiin korkeatasoisia kuvataide- ja taideteollisuusnäyttelyitä, sekä jonkin verran myös konserttitoimintaa. Parhaimpina vuosina paikalla vieraili yli 200 000 kävijää vuodessa. Tuunaansaaren Luola Oy:n omistama Saimaan Taideluola Retretti on peruskallioon louhittu noin 5500 neliömetrin suuruinen, ainutlaatuinen luolasto, jossa on suuria halleja ja labyrinttimaisia käytäviä yhteensä noin puolitoista kilometriä.


2021

Discoland Oy:n toimituskokonaisuuteen sisältyi AV-suunnittelun lisäksi toimitus, asennus ja ohjelmointityöt valaistus, äänentoisto sekä ja AV-ohjauslaitteiden sekä interaktiivisten ohjaimien ja sensoreiden osalta.  Äänentoisto toteutettiin Dante verkkopohjaisena monikanavaisena järjestelmänä, jossa käytäville asennettiin Monacor WALL-05DT IP-kaiuttimia joita pystyy hallinnoimaan jokaista erikseen sekä ajamaan eri äänimaailmaa. Esityskohtiin näyttäviä luolan seinä ja lattiaprojisointeja tukemaan käytettiin järeämpää esitysäänentoistoa IMG Stageline CLUB-1TOP ja CLUB-1SUB passiivikaiuttimilla joiden vahvistimet kytkettiin myös danteverkkoon.

 

 


2021

We can't find products matching the selection.