Livestream - Podcast - Webcast - Webinar ja muut etätyö laitteet

Livestream - Podcast - Webcast - Webinar ja muut etätyö laitteet

Tästä valikosta löydät tarvitsemasi työkalut podcast, striimaus, webinar, webcast, tubetus, nauhoitus, opetusvideo ja etätyöskentelyä varten. 

Laadukkaat langalliset ja langattomat mikrofonit, kuulokkeet, ulkoiset äänikortit sekä telineet tarvikkeineen mahdollistavat tasokkaan sisällöntuotannon ja helpottavat myös etänä työskentelevän elämää.

Laitteiston valinta

Helpoin tapa on käyttää kannettavaa tietokonetta jossa on webkamera. Tietokoneen oma mikrofoni on yleensä melko huonolaatuinen joten silloin tarvitset USB äänikortin tai USB mikserin johon voit kytkeä langallisen tai langattoman mikrofonin jolloin saat äänen laadukkaasti toistettua mukaan streamiin. Mikrofonilla on hyvä olla pöytä tai lattiateline. Meillä on myös myynnissä USB-mikrofoneja joilla saa todella helposti äänen koneelle. Mikseri tai äänikortti mahdollistaa toki että saat taustamusiikin tai dj keikkasi nauhoitukseen mukaan ja äänenvoimakkuuden säädön ulkoisesti. Käyttötarkoituksia on yhtä paljon kun laitteita joten voit aina kysyä myynnistämme apua laitteiston valintaan! 

Striimauspalvelun valinta

Yleisö löytää lähetyksesi parhaiten striimauspalvelun sivuilta. Suoran videon lähettämistä tukevia palveluita ovat esimerkiksi YouTube, Ustream, Livestream, Twitter, Twitch ja Facebook Live. Palvelut eroavat toisistaan hieman käytettävyydeltä, käyttäjäryhmiltä ja sallittujen striimien kategoriolta. Esimerkiksi Twitch, Smashcast ja Mixer ovat pelaajille räätälöityjä palveluita. Twitterin omistama Periscope keskittyy taas mobiililähetyksiin, YouTubessa ja Facebookissa voi lähettää lähes mitä tahansa. Suurin osa palveluista tukee kuitenkin samoja striimausohjelmia. Voit toki myös käyttää jotain muuta ratkaisua ja laittaa streamin pyörimään omalla videosoittimella esimerkiksi kotisivullesi.

Tietokone ja ohjelmisto

Streamaaja tarvitsee tietokoneen, jolla voi pyörittää striimausohjelmistoa. Ohjelmia on useita erilaisia, esimerkiksi Zoom, XSplit, OBS, Livestream Procaster ja Flash Media Encoder. Tietokone tarvitsee jonkin verran tehoja, jotta se voi pyörittää ohjelmistoa. Uusilla kannettavillakin tietokoneilla voi striimata, sillä niissä on nykyisin jo tyydyttävät prosessorit ja näytönohjaimet. Muista kuitenkin, että myös esimerkiksi verkkoselain ja pelit vaativat osansa prosessointitehosta, mikäli käytät niitä samalla tietokoneella striimatessasi. Järjestelmävaatimuksiin kannattaa tutustua tarkemmin kunkin ohjelmiston tarjoajan sivuilla. Tietokoneessa on syytä olla mahdollisimman tuore käyttöjärjestelmäversio kaikkien ominaisuuksien toimimiseksi. Striimaaminen onnistuu kaikilla käyttöjärjestelmillä.

Items 1-16 of 85

Set Descending Direction
Page
per page